onsdag 24 juli 2013

Presentationer

HÄR publicerar vi presentationer av oss själva!
Välj själv hur anonym du vill vara och vad du vill presentera om dig själv! :-)
Kanske du vill berätta varför du vill vara med i en bokcirkel och vilka bok favoriter du har?

6 kommentarer:

 1. Jag heter Johanna (nähe, otippat? ;-)) och bor i Västernorrland på en liten gård med sambo, hästar och hund.
  Jag har alltid läst i mängder och är absolut mest förtjust i böcker som finns i serieform, tror mitt lässlukande började med Enid Blytons Hemliga sjuan serie i första klass och fortsatte med allt som gick att få tag på. Jag minns lyckan när jag en sommar som 12-åring fick tillgång till hela Sagan om isfolket serien, bara att veta att jag hade så många böcker kvar och skulle få fortsätta läsa när jag slog ihop boken... Underbart!
  Jag läser snabbt, inte ord för ord utan hela meningar, och för avkoppling och fantasins skull så boksmaken är nog ganska "enkel" med mkt deckare som slukas i snabb takt.
  Älskar pocketböcker, så mycke smidigare att läsa i sängen ;-)
  Jag hoppas utmanas med att läsa nya böcker tack vare bokcirkeln!
  Jag använder mig av surfplatta eller mobil när jag skriver så tyvärr är svenskan bedrövlig och det kan ramla in lite konstiga ord när autospell slår till, hoppas ni ursäktar! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej från Leoni.

  Jag bor i norra skåne och läser väll inte riktigt lika mycket som förr så jag behöver komma igång igen.
  Jag är ganska kräsen när det gäller böcker men läser tvångsmässigt alla böcker till slutet, även om jag inte tycker om dem.
  Favoritgenren är verklighetsbaserade böcker, eller megastora böcker/ serier som tar månader att läsa igenom. Chick-litt har jag väldigt svårt för.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag tar väl en kort pres jag med då

  Lotta var namnet, och jag bor i vackra Örebro (eller egentligen precis utanför, men vi tillhör Örebro iallafall)

  Jag har haft ett uppehål av läsandet, har inte riktigt haft energi att läsa och det jag orkat igenom har jag inte förstått alls. Men den verkar vara på väg tillbaka nu, läsenergin :-)

  Favoriterna är väl deckare, men det mesta slinker faktiskt ner nu för tiden. Avslutade just Rex, en väldigt spännande bok, där författaren är brottsutredare till yrket och verkligen kan beskriva den hårda kriminella världen.


  Det ska bli kul det här, jag gillar verkligen idén att läsa ihop med andra och kunna diskutera det man läst :-)

  Den här idén fick mig att återuppta boktipset med, det är en bra sida som jag gillar men glömt lite, så det var skönt att logga in där med!

  SvaraRadera
 4. Hej, Jag tänkte göra om och göra rätt.

  Jag heter som sagt Erika och bor i västerort (Råcksta/Vällingby utanför Stockholm).

  Jag brukade läsa mycket, men jag har liksom tappat bort det. Jag läser mest facklitteratur.

  Jag läser inte svenska deckare. Jag har provat med Lapidius och Marklund - men nej.

  Just nu gnager jag på Världen av i går av Stefan Zweig. Vilken bok och vilken översättning av Hugo Hultenberg/Anna Bengtsson. Ordens valörerna är ibland så på näsan en äldre bildad herres.

  SvaraRadera
 5. Ninnurur här! :)

  Jag har alltid läst, sen jag var 4 faktiskt. Som 6-åring läste jag min första bok helt själv, en Vitnos bok :) Jag läser allt mellan himmel och jord men undviker av någon anledning deckare. Just nu är jag mitt i En försvunnen värld som är en sammanställning av de arkeologiska utgrävningarna för E4-bygget utanför Uppsala. En annan favoritförfattare just nu är Fredrik Backman.

  Läsningen tar tid ibland, framförallt eftersom jag har en tvååring som stör läsron titt som tätt ;) Dottern, hennes pappa och jag bor i Uppsala där vi är födda och uppvuxna hela bunten. Häst har jag också en bit utanför stan.

  Jag jobbar med min vikt och stavgångar en hel del. Tänkte försöka komma igång med att lyssna på böckerna när jag är ute och går! :)

  SvaraRadera
 6. En läslus här vid namn Therese :) Har alltid haft ett brinnande intresse för böcker sedan jag var liten. Hade en mamma som städade det lokala biblioteket så då hängde jag med ibland och bläddrade i böcker under tiden. En maffig känsla att vara själv där efter stängning.

  I alla fall jag läser mycket blandat allt från chick lit till historiska romaner. Det går i vågor! Just nu hinner jag inte läsa så mycket som jag önskar pga tillökning av familjen i form av en liten Maja (10 månader). Vi finns i Småland nära Nässjö.

  SvaraRadera