torsdag 1 augusti 2013

Augusti 2013 - Mannen under trappan av Marie Hermanson

Hej!

Det var inte så lätt som jag hade tänkt att välja första boken - egentligen hade jag tänkt mig Den hemliga historien av Donna Tartt som är en av mina absoluta favoriter, men den verkar inte vara så lätt att få tag på då den verkar vara slut hos förlaget för tillfället.

Så istället blir det -


MANNEN UNDER TRAPPAN av Marie Hermanson! 

Eftersom vi är så många som vi är kommer det ju alltid att duka upp böcker som någon redan har läst och inte har lust att läsa om eller diskutera vidare - men det är ju fullständigt fritt och upp till var och en. 

Tänker allmänna kommentarer under detta inlägget men fritt fram att starta egna mer specifika frågeställningar som separata inlägg. Det kan vara bra att skriva "Mannen under trappan - etc." i rubriken kanske så att det är lätt att identifiera. 

Jag vet inte riktigt hur vi ska göra med slutet och skrivelser därom - men det kanske vi kan återvända till om ett par veckor. Hur som helst kan man ju alltid vara lite försiktig med spoilers :-) 

Glad läsning och hoppas att ni tycker om den! 

//Anna 

15 kommentarer:

 1. Jag älskade Himmelsdalen av samma författare så jag blev så glad av ditt val!
  Men den finns ju inte som pocket? :-(

  SvaraRadera
 2. Den här var inte heller så lätt att få tag i. Slut hos förlag både inbunden och pocket enligt Bokus. En begagnad på bokbörsen. E-bok/ljudbok finns att köpa bara... :(

  SvaraRadera
 3. Den verkar bara vara tillgänglig som e-bok eller ljudbok, inget som funkar för mej :(

  SvaraRadera
 4. Kul val! Jag har länge varit sugen på att läsa Marie Hermanson, men inte kommit mig för ännu.

  I Östergötland verkar boken finnas i varenda litet bibliotek som går att uppbringa. Tips: kolla bibblan alltså! ;)

  SvaraRadera
 5. Nä, vad bra! Den boken står sedan flera år oläst i bokhyllan hos mig. Fick den i present och det har liksom aldrig blivit dens tur, alltid något annat som skulle läsas först. Nu ska den äntligen läsas!

  SvaraRadera
 6. Hittat den i mina föräldrars bys bibliotek så förhoppningsvis får jag den till veckan :-)

  SvaraRadera
 7. Fanns som e-bok så nu blir det premiär för att läsa bok från skärm! :-)
  Man lär sig mkt nytt med hjälp av bokcirkeln :-)

  SvaraRadera
 8. E-bok var en lysande ide! :-)
  Boken utläst, ännu inte riktigt säker på vad jag tyckte ;-)

  SvaraRadera
 9. Ja, då kör vi hårt på Hermanson helt enkelt!

  Bra jobbat Johanna :-)

  SvaraRadera
 10. Den var mycket mer lättläst än jag trodde så det tog bara 2 ”sittningar” att läsa den. Jag gillade den verkligen och ska definitiv kolla de andra böckerna av Marie Hermansson

  SvaraRadera
 11. Nu har jag också läst ut den och jag känner mig lite kluven. En ojämn bok tycker jag, men det ska bli intressant att diskutera om det som jag upplever som ojämnt är ett medvetet val av författaren.

  SvaraRadera
 12. Läste den för flera år sedan och måste nog skumläsa den för att fräscha upp minnet. Läs gärna Musselstranden av författaren.

  SvaraRadera
 13. Jag har fått tag i den som ljudbok nu (tack Piratbukten ;)) och avverkade de fyra första skivorna på dagens träning. Än så länge vet jag inte riktigt vad jag tycker. Problemet med ljudböcker är ju att den som läser upp ändrar upplevelsen på nåt sätt och jag har inte bestämt mig för vad jag tycker om den här mannen än ;)

  SvaraRadera
 14. Hej! Nu har jag läst klart! Befinner mig i Fredriks overkliga verklighet - vad var sant och vad hände egentligen? Har alla som vill läsa boken kommit igång? Hur tar vi diskussionen vidare?

  En liten bonushistoria - precis när jag läst klart kom min pojkvän som ville skryta om att han minsann badat i 16-gradigt vatten. Han hojtade "Är det du som luktar där borta?". Och direkt tänkte jag att jag bar Kwådds lukt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att se stavningen på Kwådd! Jag lyssnade på boken och såg namnet framför mig som Quad, eller Squad. Associerade det med squatter (husockupant på engelska).

   Oh, känner att jag vill/måste få diskutera och få allt ur mig snart! :P

   Radera